PROJEKTET


Sveriges skogsbränder

Sveriges skogsbränder 2014 och 2018

Skogsbranden i Västmanland 2014 var ca 11000 hektar stor och den tog månader att släcka. Under nästan 2 veckors tid var den utan kontroll och förstörde flera privata fastigheter och hotade även nå samhället Engelsberg innan den kunde stoppas. Flera familjer fick evakueras undan lågorna.

Bränderna 2018 brände ner ca 25000 hektar skog till ett värde av ca 650 milj. kr. För att klara av utmaningen behövdes 220 utländska brandmän till en kostnad av ca 470 milj. kr. Ca 6000 personer ställde upp som frivilliga och hjälpte till med allt från bullbak till att köra gödseltunnor

Vad ska vi göra inför framtiden?

SVEA CIVIL

grundstadga §2Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet i att hjälpa personer vid naturkatastrofer, brand, torka, översvämning eller liknande med målsättning att rädda fast egendom och rädda liv i fara....//

       VATTEN


  • Den enskillt största utmaningen är att transportera vatten till brandområde och att vattenbomba med tillräcklig volym så att elden inte blossar upp igen.
  • Vår tanke är att att köpa in största möjliga vattentankers och montera stora vattenkanoner som har en räckvidd på över 100 meter. Dessa finns i Europa men inte i Sverige.

 FORDON


För att kunna bekämpa skogsbränder måste alla fordon vara terränggående och anpassade till den miljö där de ska jobba utan att riskera liv. Därför har vi som mål att alla fordon skall vara av högsta EU standard.

För att säkerställa bästa kvaliteten på maskiner och utrustning har vi jobbat fram ett underlag med några av Europas främsta tillverkare av brandfordon som har gedigen erfarenhet av att bygga stort, med hög kvalitet och enkelhet att manöveras i svår terräng. Flera av fordonen är i bruk på militära flygfält där kraven är högt ställda.

SVEA CIVIL


 Under vintern 2019 föds ideen att göra något och en av grundarna skickar ett 50-tal mail till kollegor och VDar inom näringslivet och responsen är bra. Flertalet vill engagera sig och hjälpa till. Arbetet med att kontakta MSB, LRF, Criscom och andra aktörer drar fart och möten bokas under flera månaders tid. Arbetet med att koordinera och skapa ett underlag för att skrida till verket blev klart i april. Och nu vill vi ha din hjälp så vi kan fortsätta framåt!

Vad behövs?


Du kan hjälpa till med följande:


- kunskaper inom brand

- kunskaper inom Social Media

- kontakter - företag

- nätverka - skapa info

- bidra med donationer - SWISH

- tipsa oss om drabbade 2018


Vi har fått löften om sponsring av flera stora svenska företag men vi behöver fler.

Detta är världens största brandbil. Vattentank på 33 kubik och flera vattenkanoner på taket.

Firehawk vattenkanon som kan spruta upp till 40 kubik vatten per minut med rätt pumpar! Räckvidd upptill 200 meter.


Till vår hjälp kommer vi ha pensionerade brandmän som gärna underhåller och servar våra tilltänkta maskiner och fordon så vi säkerställer kvaliteten och funktionerna.

Vi är säkra på att ochså du vill hjälpa till så vi slipper se flera stora skogsbränder i framtiden.

Eller känner du någon som vill vara med och sponsra oss? Tipsa gärna!


Tack för din insatts!
några av våra sponsorer och expert rådgivare nedan

Kontakta oss

Föreningarnas hus Slottsgatan 13b Örebro

      Org.nr.  802524-0782

+46 070 611 70 20

Följ oss på sociala medier Facebook

Twitter

Instagram

SVEA CIVIL


Ideell förening med syfte att hjälpa folk vid naturkatastrofer.


Alla kan vi göra något!

Du ochså!

© Copyright. All Rights Reserved.